320188
Książka
W koszyku
Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?
To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach…
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne - wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią. Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?; Jak stres wpływa na brzuch?; Co uszczęśliwia jelita? ;Na czym polega cukrowy blues?; Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?; Które superprodukty ukoją ciało i duszę? Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 353541 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Happy Food : om hur mat och lycka hänger ihop, 2017
Uwaga ogólna
Na okładce: Brzuch to nasz "drugi mózg", więc czujesz się tak, jak jesz.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 234-[239]. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej