Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Czasopisma
(2)
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia BG
(1)
Autor
Hattowski Jan (1908-1972)
(1)
Janik Mieczysława
(1)
Staszewska Elżbieta
(1)
Uszyńska-Nowicka Urszula
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1970 - 1979
(1)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Chleb
(1)
Malarstwo polskie
(1)
Pieczywo
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Tematy i motywy
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Temat: czas
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Czasopismo fachowe
(2)
Czasopismo polskie
(2)
Czasopismo techniczne
(1)
Opracowanie
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
Nauka i badania
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 228-[230].
Album poprzez dzieła polskich twórców pokazuje historię i proces powstawania chleba. 700Dzieła wybitnych polskich malarzy obrazują etapy powstawania chleba, począwszy od orki i siewu poprzez świętowanie plonów, wypiek oraz spożywanie naszego świętego pokarmu. Album liczy 240 stron, oprócz narracji słownej w języku polskim i tłumaczenia angielskiego mieści galerię ponad 100 obrazów, w tym m.in.: Jana Matejki, Aleksandra Gierymskiego, Włodzimierza Tetmajera, Jerzego Nowosielskiego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. GR 7484 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Miesięcznik
R. 9, nr 1 (styczeń 1955)-.
Tytuł według okładki.
Tytuł i podtytuł również w języku rosyjskim i angielskim: Pisevaâ Promyšlennost' : žurnal po tehničeskim i ekonomičeskim voprosam pisevoj promyšlennosti ; Food Industries : monthly devoted to the technical problems of food industries.
Od R. 11, nr 1 (1957) tytuł i podtytuł również w języku francuskim i niemieckim : Industrie Alimentaire : mensuel consacré aux problémes techniques des industries alimentaires ; Lebensmittelindustrie : Monatschrift für technische Probleme der Lebensmittelindustrie.
Od R. 12, nr 1 (1958) wydawca: Wydawnictwa Czasopism Technicznych NOT.
R. 13, nr 1/3 (1959)-t.20, nr 12 (1966): 24 cm.
R. 13, nr 1/3 (1959) podtytuły: technologia, chemia, mikrobiologia, ekonomika : organ Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, od nr 4/6: czasopismo naukowo-techniczne : organ Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Od t. 15, nr 11 (1961) drugi podtytuł: główny organ Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Od t. 20, nr 10 (1966) [redaktor naczelny A. Hanftwurcel].
Od t. 25, 4 (1971) drugi podtytuł: główny organ Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Od t. 27, 7 (1973) [redaktor naczelny S. Berger].
Od t. 32, 9 (1978) [redaktor naczelny Wincenty Zydroń].
Od t. 33, 6 (1979) wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA.
Od t. 41, 7 ([19]87) brak wyróżnionego redaktora.
Od t. 42, 5 ([19]88) [Adolf Horubała redaktor naczelny].
Od t. 43, 9/10 ([19]89) wydawca: Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA NOT.
Od t. 44, 2/3 ([19]90) [Karol Krajewski redaktor naczelny].
Od t. 46, 7 ([19]92) tytuł również w języku angielskim i niemieckim: Food Industry ; Lebensmittel-Industry.
Od t. 49, 6 ([19]95) [redaktor naczelny Bogusław Imbs].
Od t. 53, 9 ([19]99) brak pierwszego podtytułu.
Od t. 56, 1 (2002) [redaktor naczelny Danuta Chyłek].
Od t. 73, nr 1 (2019) brak redaktora naczelnego.
Od t. 74, nr 1 (2020) [red. nacz. Magdalena Maszewska].
Spis treści ang., pol.,ros.
Zawartość zasobu czytelnia
T.35, nr 1-12 (1981)
T.36, nr 1-8 (1982) [br. nr 2-3]
T.37, nr 1-12 (1983)
T.38, nr 1-12 (1984) [br. nr 1-3]
T.39, nr 1-12 (1985)
T.40, nr 1-12 (1986)
T.41, nr 1-12 (1987)
T.42, nr 1-12 (1988)
T.43, nr 1-10 (1989)
T.44, nr 1-12 (1990)
T.45, nr 1-12 (1991)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Miesiecznik
R. 16, nr 1 (1974)-R. 44, 12 (2002).
Stanowi kontynuację: Zielarski Biuletyn Informacyjny
Od R. 17, nr 4 (1975) podtytuł: pismo Zrzeszenia Producentów Roślin Zielarskich CZKR, Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Zjednoczenia Przemysłu Zielarskiego "Herbapol".
Od R. 23, nr 1 (1981) wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne.
Od R. 24, nr 5/6 (1982) podtytuł: pismo Polskiego Związku Zielarskiego, Zrzeszenia Przedsiębiorstw Przemysłu Zielarskiego "Herbapol", Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Od R. 27, nr 1 (1985) red. nacz. Urszula Uszyńska-Nowicka.
Od R. 32, nr 1/2 (1990) podtytuł: pismo Polskiego Związku Zielarskiego Przedsiębiorstw Przemysłu Zielarskiego "Herbapol".
Od R. 33, nr 7/8 (1991) wydawca: "Hortpress".
Od R. 35, nr 1 (1993) podtytuł: pismo Polskiego Komitetu Zielarskiego.
Od R. 38, [nr] 1 (1996) podtytuł: leki roślinne.
Spis treści angielski, polski.
Od R. 40, 1 ([19]98): [Polski Komitet Zielarski].
Zawartość zasobu Czytelnia
R.23, nr 1-12 (1981)
R.27, nr 1-12 (1985)
R.28, nr 1-12 (1986)
R.29, nr 1-12 (1987)
R.30, nr 1-12 (1988)
R.31, nr 1-12 (1989)
R.32, nr 1-12 (1990)
R.33, nr 1-12 (1991)
R.34, nr 1-12 (1992)
R.35, nr 1-12 (1993)
R.36, nr 1-12 (1994)
R.37, nr 1-12 (1995)
R.38, nr 1-12 (1996)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej