Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Dostępność
dostępne
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Biblioteka Obcojęzyczna
(3)
Biblioteka Muzyczna
(1)
Autor
Child Julia (1912-2004)
(1)
Drinkwater John
(1)
Galsworthy John (1867-1933)
(1)
Prud'homme Alex
(1)
Strickland Margot
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
1940 - 1949
(1)
1910 - 1919
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Wielka Brytania
(2)
Język
polski
(3)
angielski
(1)
Temat
Child, Julia (1912-2004)
(1)
Dramat angielski - historia - 16-17 w.
(1)
Kucharze
(1)
Kuchnia francuska
(1)
Literatura angielska - biografie - 20 w.
(1)
Muzyka skrzypcowa
(1)
Shakespeare, William (1564-1616)
(1)
Thomas Dylan
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
Temat: miejsce
Francja
(1)
Stany Zjednoczone (USA)
(1)
Gatunek
Dramat angielski
(1)
Pamiętniki amerykańskie
(1)
5 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O 16366 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Justice : a tragedy in 4 acts / by John Galsworthy. - London : Duckworth, 1910. - [8], 111 s. ; 19 cm.
(Ze Zbiorów Kazimierza Malczewskiego.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O 12662 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na dole okł. : The inspiration for the film "Julie & Julia".
Indeks.
"Julia Child singlehandedly created a new approach to American cuisine with her cookbook Mastering the Art of French Cooking and her television show The French Chef, but as she reveals in this bestselling memoir, she was not always a master chef. Indeed, when she first arrived in France in 1948 with her husband, Paul, who was to work for the USIS, she spoke no French and knew nothing about the country itself. But as she dove into French culture, buying food at local markets and taking classes at the Cordon Bleu, her life changed forever with her newfound passion for cooking and teaching. Julia’s unforgettable story – struggles with the head of the Cordon Bleu, rejections from publishers to whom she sent her now-famous cookbook, a wonderful, nearly fifty-year long marriage that took them across the globe – unfolds with the spirit so key to her success as a chef and a writer, brilliantly capturing one of the most endearing American personalities of the last fifty years."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. O 25789 (1 egz.)
Brak okładki
Nuty
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Muzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. MN 6554 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej