Powiat poznański (woj. wielkopolskie)
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(1)
Autor
Sołtysiak Paulina
(1)
Wielicka-Regulska Anna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Gospodarka żywnościowa
(1)
Konsumenci
(1)
Konsumpcja zrównoważona
(1)
Polityka publiczna
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(18607)
Niemcy
(2944)
Stany Zjednoczone (USA)
(2898)
Opole (woj. opolskie)
(2549)
Warszawa (woj. mazowieckie)
(2278)
Powiat poznański (woj. wielkopolskie)
(-)
Śląsk
(1929)
Europa
(1774)
Kraków (woj. małopolskie)
(1652)
Wielka Brytania
(1475)
Francja
(1350)
Rosja
(1256)
Austria
(1254)
ZSRR
(1038)
Wrocław (woj. dolnośląskie)
(994)
Londyn (Wielka Brytania)
(933)
Warszawa
(901)
Górny Śląsk
(842)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(819)
Paryż (Francja)
(723)
Włochy
(709)
Ukraina
(680)
Nowy Jork (Stany Zjednoczone)
(671)
Anglia (Wielka Brytania)
(601)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(539)
Chiny
(524)
Japonia
(486)
Czechy
(470)
Śląsk, Górny
(465)
Stany Zjednoczone
(425)
Wiedeń (Austria)
(412)
Opole (woj. opolskie ; okolice)
(409)
Szwecja
(408)
Lwów (Ukraina, obw. lwowski)
(399)
Gdańsk (woj. pomorskie)
(393)
Berlin (Niemcy)
(371)
Afryka
(369)
Świat
(362)
Poznań (woj. wielkopolskie)
(357)
Łódź (woj. łódzkie)
(356)
Dolny Śląsk
(352)
Hiszpania
(349)
Katowice (woj. śląskie)
(332)
Województwo opolskie (1999- )
(330)
Indie
(329)
Szwajcaria
(319)
Europa Środkowo-Wschodnia
(294)
Starożytny Rzym
(278)
Litwa
(274)
Węgry
(265)
Lwów (Ukraina)
(260)
Izrael
(258)
Opolskie, województwo (od 1999)
(245)
Australia
(241)
Norwegia
(240)
Azja
(239)
Wielkopolska
(230)
Grecja
(229)
Bliski Wschód
(213)
Rzym (Włochy)
(209)
Mazury
(200)
Irlandia
(198)
Namysłów (woj. opolskie)
(197)
Nysa (woj. opolskie)
(195)
Wilno (Litwa)
(189)
Czechosłowacja
(188)
Egipt
(188)
Syberia (Rosja)
(188)
Kanada
(185)
Moskwa (Rosja)
(182)
Meksyk
(176)
Praga (Czechy)
(174)
Zabór rosyjski
(173)
Turcja
(172)
Odra (rzeka)
(170)
Białoruś
(166)
Lublin (woj. lubelskie)
(165)
NRD
(164)
Słowacja
(162)
Śląsk Cieszyński
(161)
RFN
(159)
Wenecja (Włochy)
(153)
Kalifornia (Stany Zjednoczone ; stan)
(151)
Podlasie
(151)
Brzeg (woj. opolskie)
(150)
Śląsk, Dolny
(150)
Galicja (kraina historyczna)
(148)
Szczecin (woj. zachodniopomorskie)
(148)
Tatry (góry)
(148)
Prusy
(145)
Toruń (woj. kujawsko-pomorskie)
(145)
Bieszczady (góry)
(143)
Kraje Unii Europejskiej
(137)
Karkonosze (góry)
(136)
Młynówka (Opole ; kanał)
(136)
Rumunia
(135)
Iran
(133)
Petersburg (Rosja)
(131)
Ameryka Południowa
(130)
Szkocja (Wielka Brytania)
(128)
Dania
(127)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Raport z badań
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 119-130.
Dla osób zainteresowanych zrównoważoną konsumpcją i jej miejscem w zrównoważonym rozwoju oraz polityką żywnościową oddziałującą na konsumenta i dystrybucję.
Współfinansowanie: Wydział Ekonomiczny (Uniwersytet Przyrodniczy ; Poznań)
Streszczenie w języku angielskim.
Zapotrzebowanie na żywność w związku z powiększającą się populacją będzie rosło. Do 2050 r. na Ziemi będzie mieszkać prawie 10 miliardów ludzi. To prawie 2 miliardy więcej niż teraz. Systemy żywnościowe obecnie są największym jednorodnym źródłem emisji gazów cieplarnianych, głównym powodem gwałtownego spadku bioróżnorodności i zanieczyszczenia wód gruntowych oraz mórz i oceanów. Książka omawia wybrane instrumenty polityki publicznej, których celem jest zmiana zachowań konsumentów oraz dystrybutorów żywności na bardziej zrównoważone, a także implikacje ekonomiczne, społeczne oraz środowiskowe tych instrumentów.
Z publikacji można dowiedzieć się: czym jest zrównoważona konsumpcja i jakie są jej zasady; dlaczego w szczególnych przypadkach wskazane jest zastosowanie instrumentów rynkowych i regulacyjnych zmieniających zachowania konsumentów i dystrybutorów dotyczące żywności; z jakim profilem społeczno-ekonomicznym konsumentów była powiązana większa akceptacja społeczna interwencji w konsumpcję i dystrybucję żywności w przeprowadzonych badaniach.
Książka skierowana jest do osób zainteresowanych zrównoważoną konsumpcją i jej miejscem w zrównoważonym rozwoju oraz polityką żywnościową oddziałującą na konsumenta i dystrybucję w celu uzyskania bardziej zrównoważonego sposobu gospodarowania żywnością w duchu gospodarki o obiegu zamkniętym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 370180 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej