319972
Książka
W koszyku
Brat Wiktor przedstawia prawie 200 przepisów benedyktyńskiej kuchni na smaczne, proste, łatwe do przygotowania, tanie, a jednocześnie wykwintne zupy.
"Przyrządzanie zup jest sztuką, która można odkrywać stale od nowa. Z przepisami należy eksperymentować, wypróbowywać je, a następnie bawić się nimi. Przygotowywanie zup jest silnie związane z codziennością i wszystkim, co ona ze sobą niesie: rytm pracy i codzienna rutyna, zmiany pór roku, wielkość i upodobania smakowe rodziny, ograniczenia czasowe, jakość zwykłych posiłków, jak tez potrawy na uroczyste okazje. Zupy z łatwością przystosowują się do każdej sytuacji lub okoliczności codziennego życia i często wprowadzają w nie przyjemne doznania." [Brat Victor-Antoine d’Avila-Latourrette]
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 369144 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Twelve months of monastery soups, 1996
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: Wykwintna i tania kuchnia benedyktyńska.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej