Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Dziedzictwo kulturowe
(2)
Kuchnia regionalna
(2)
Lista produktów tradycyjnych
(2)
Produkt regionalny
(2)
Temat: czas
2001-
(2)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Gatunek
Katalog
(2)
Dziedzina i ujęcie
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Kulinaria
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Przedstawiamy Państwu katalog polskich produktów, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw. Lista ta została utworzona na mocy ustawy z dnia 17grudnia 2004 roku o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych.
Znajdują się na niej produkty wytwarzane za pomocą metod tradycyjnych, czyli stosowanych od co najm niej 25 lat. Jednak większość z nich jest wytwarzana według receptur przekazywanych od wieków z pokolenia na pokolenie. Polska posiada wiele specyficznych wyrobów, które są wyrazem wielowiekowej tradycji kuchni polskiej, przyczyniając się jednocześnie do zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich, rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej.
Prowadzenie Listy Produktów Tradycyjnych ma na celu zidentyfikowanie jak największej liczby wytwarzanych w całej Polsce specjałów. W Unii Europejskiej takie produkty cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Unijni konsumenci chętnie kupują żywność najwyższej jakości, która jednocześnie charakteryzuje się tradycyjnym i metodami produkcji z lokalnych surowców. Idea produktów tradycyjnych jest bliska także Polakom, którzy na rynku zdominowanym przez produkty masowe, szukają wyrobów wyjątkowych i niepowtarzalnych. Tradycyjna polska żywność z całą pewnością może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 365485 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przedstawiamy Państwu katalog polskich produktów, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw. Lista ta została utworzona na mocy ustawy z dnia 17grudnia 2004 roku o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych.
Znajdują się na niej produkty wytwarzane za pomocą metod tradycyjnych, czyli stosowanych od co najm niej 25 lat. Jednak większość z nich jest wytwarzana według receptur przekazywanych od wieków z pokolenia na pokolenie. Polska posiada wiele specyficznych wyrobów, które są wyrazem wielowiekowej tradycji kuchni polskiej, przyczyniając się jednocześnie do zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich, rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej.
Prowadzenie Listy Produktów Tradycyjnych ma na celu zidentyfikow anie jaknajwiększej liczby wytwarzanych w całej Polsce specjałów. W Unii Europejskiej takie produkty cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Unijni konsumenci chętnie kupują żywność najwyższej jakości, która jednocześnie charakteryzuje się tradycyjnym i metodami produkcji z lokalnych surowców. Idea produktów tradycyjnych jest bliska także Polakom, którzy na rynku zdominowanym przez produkty masowe, szukają wyrobów wyjątkowych i niepowtarzalnych. Tradycyjna polska żywność z całą pewnością może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 365484 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej