320311
Książka
W koszyku
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Główna
Brak informacji o dostępności: sygn. 396236 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Code gourmand : manuel complet de gastronomie : contenant les lois, regles, applications et exemples de l'art de bien vivre, 1827
Uwaga dotycząca finansowania
Współfinansowanie: Uniwersytet Gdański
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej