Młodzież z niepełnosprawnością intelektualną
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(5)
Forma i typ
Książki
(5)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Dostępność
tylko na miejscu
(3)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Czytelnia BG
(3)
Autor
Hryń Joanna
(5)
Matulaniec Artur
(5)
Rapiej Krystyna
(5)
Pawlus Marta
(3)
Kosowska Renata (ilustratorka)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(5)
Język
polski
(5)
Odbiorca
Dzieci
(7487)
9-13 lat
(4372)
6-8 lat
(3903)
Młodzież
(3235)
14-17 lat
(2103)
Młodzież z niepełnosprawnością intelektualną
(-)
Szkoły wyższe
(1793)
0-5 lat
(1756)
Dorośli
(775)
Niewidomi
(711)
Nauczyciele
(685)
Studenci
(634)
Rodzice
(543)
Szkoły średnie
(469)
Szkoły podstawowe
(427)
Poziom podstawowy
(425)
A2 (poziom biegłości językowej)
(394)
B1 (poziom biegłości językowej)
(347)
A2 poziom biegłości językowej
(332)
Poziom średniozaawansowany
(321)
B1 poziom biegłości językowej
(314)
18+
(301)
A1 poziom biegłości językowej
(301)
A1 (poziom biegłości językowej)
(290)
Szkoły muzyczne I stopnia
(232)
Nauczyciele języka angielskiego
(226)
Poziom zaawansowany
(219)
B2 (poziom biegłości językowej)
(202)
Szkoły muzyczne II stopnia
(200)
Nauczyciele języka niemieckiego
(182)
B2 poziom biegłości językowej
(176)
Lekarze
(174)
Menedżerowie
(167)
Chorzy
(161)
Pedagodzy
(161)
Psychoterapeuci
(161)
Poziom niższy średniozaawansowany
(155)
Psycholodzy
(153)
Osoby z niepełnosprawnością
(151)
Uczniowie
(142)
Przedszkola
(113)
Historycy
(104)
C1 poziom biegłości językowej
(98)
Przedsiębiorcy
(91)
Szkoły ponadgimnazjalne
(88)
Klasa 8.
(80)
Tłumacze
(80)
C1 (poziom biegłości językowej)
(79)
Poziom wyższy średniozaawansowany
(75)
Prawnicy
(74)
Literaturoznawcy
(73)
Cudzoziemcy
(70)
Licea
(67)
Klasa 1.
(66)
Psychiatrzy
(66)
Gimnazja
(64)
Technikum
(64)
Klasa 2.
(62)
Językoznawcy
(59)
Szkoły zawodowe
(59)
Klasa 3.
(58)
Nauczyciele języków
(55)
Logopedzi
(54)
Fizjoterapeuci
(52)
Klasa 7.
(52)
Kobieta
(51)
Osoby w wieku starszym
(51)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(51)
C2 poziom biegłości językowej
(50)
Nauczanie początkowe
(48)
Terapeuci zajęciowi
(47)
Pracownicy naukowi
(44)
Poziom profesjonalny
(43)
Szkoły ponadpodstawowe
(43)
Nauczyciele akademiccy
(40)
Nauczyciele przedszkoli
(39)
Pediatrzy
(38)
A0 poziom biegłości językowej
(35)
Pracownicy socjalni
(35)
Socjolodzy
(34)
Bibliotekarze
(33)
Nauczyciele nauczania początkowego
(33)
A2+ (poziom biegłości językowej)
(31)
Terapeuci
(31)
Ekonomiści
(30)
Klasa 5.
(30)
Urzędnicy
(30)
Lekarze rodzinni
(29)
Neurolodzy
(29)
Dziennikarze
(28)
Klasa 4.
(28)
Klasa 6.
(27)
Poziom rozszerzony
(27)
Specjaliści ds. marketingu
(26)
C2 (poziom biegłości językowej)
(25)
Informatycy
(23)
Programiści
(23)
Księgowi
(22)
Dietetycy i żywieniowcy
(21)
Psycholodzy kliniczni
(21)
Radcy prawni
(21)
Temat
Gotowanie
(5)
Kucharstwo
(5)
Artykuły gospodarstwa domowego
(2)
Kanapki i przekąski
(2)
Żywność
(2)
Ciasta
(1)
Dekoracja potraw
(1)
Desery
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Napoje
(1)
Obsługa i eksploatacja
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy mączne
(1)
Sosy
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Zupy
(1)
Gatunek
Karty pracy ucznia
(3)
Podręcznik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(5)
Kulinaria
(4)
Inżynieria i technika
(1)
5 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Oprawa kołonotatnikowa.
Seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną.
Zawarto tu informacje na temat produktów spożywczych, składników odżywczych i ich znaczenia dla człowieka, a także związane z obróbką wstępną i cieplną warzyw, owoców, mięsa, drobiu i ryb. Tematyka: warzywa i owoce, mleko i produkty mleczne, jaja, mąka i kasza, mięso, drób i ryby, tłuszcze, czynności kulinarne krok po kroku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 374415 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Oprawa kołonotatnikowa.
Publikacja przeznaczona jest dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną. Zawarto tu informacje na temat przyborów i urządzeń kuchennych, a także zasad bezpieczeństwa podczas przygotowywania posiłków i korzystania z urządzeń mechanicznych.
Instrukcje obsługi urządzeń kuchennych: kuchenka, ekspres do kawy, blender, mikser, wyciskarka do soku, maszynka do mielenia, krajalnica, frytkownica, toster, opiekacz, gofrownica.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 374416 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zagadnieniami związanymi z gastronomią, takimi jak: wybrane zawody w branży, higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni, jednostki miary stosowane w kuchni, przelicznik kuchenny. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: środki spożywcze, surowce, produkty i półprodukty, potrawy i posiłki, metody konserwowania żywności, etapy obróbki wstępnej i cieplnej żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowym sprzętem kuchennym (jego budową i obsługą) oraz różnymi rodzajami napojów i ciast oraz sposobami ich przygotowania. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: drobny sprzęt kuchenny, instrukcje parzenia herbaty i kawy, przyrządzanie kanapek, mąka - jej rodzaje i zastosowanie, techniki zarabiania ciasta, przepisy kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-67 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów ze sztuką garnirowania i carvingu, a także technikami sporządzania zup, dań głównych, sałatek, surówek i deserów. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale również umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: zdobienie potraw, ozdoby z warzyw i owoców, zupy i sosy, przekąski, sałatki i surówki, mięsa, desery.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-68 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej