Pawlus Marta
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(8)
Forma i typ
Książki
(8)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(5)
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(4)
Czytelnia BG
(4)
Dział Informacji
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Bekker Alfred
(1679)
Vandenberg Patricia
(1164)
Kotwica Wojciech
(794)
Pawlus Marta
(-)
Kowalska Dorota
(672)
Doyle Arthur Conan
(643)
Wallace Edgar
(585)
Konopnicka Maria
(543)
Kochanowski Jan
(505)
Cartland Barbara
(494)
Shakespeare William
(473)
Dickens Charles
(448)
Buchner Friederike von
(438)
Maybach Viola
(434)
Hackett Pete
(433)
Waidacher Toni
(423)
Verne Jules
(391)
Twain Mark
(365)
Poe Edgar Allan
(364)
Christie Agatha (1890-1976)
(361)
Goethe Johann Wolfgang von (1749-1832)
(352)
May Karl
(345)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(336)
Siemianowski Roch (1950- )
(329)
Shakespeare William (1564-1616)
(328)
Bach Johann Sebastian (1685-1750)
(321)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(315)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
London Jack
(298)
Leśmian Bolesław
(291)
Boy-Żeleński Tadeusz
(289)
Słowacki Juliusz
(288)
Dönges Günter
(286)
Sienkiewicz Henryk
(286)
Mahr Kurt
(284)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(284)
Darlton Clark
(280)
Kraszewski Józef Ignacy
(280)
King Stephen (1947- )
(279)
Ewers H.G
(278)
Kijowska Elżbieta (1950- )
(277)
Orzeszkowa Eliza
(277)
Beethoven Ludwig van (1770-1827)
(267)
Krasicki Ignacy
(265)
Vega Lope de
(265)
Barca Pedro Calderón de la
(264)
Донцова Дарья
(264)
Trzeciak Weronika
(262)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(259)
Kühnemann Andreas
(258)
Калинина Дарья
(257)
Chopin Fryderyk (1810-1849)
(254)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(248)
Mickiewicz Adam
(241)
Francis H.G
(240)
Montgomery Lucy Maud
(238)
Conrad Joseph
(237)
Austen Jane
(234)
May Karol
(232)
Mozart Wolfgang Amadeus (1756-1791)
(232)
Vlcek Ernst
(231)
Prus Bolesław
(230)
Barner G.F
(229)
Autores Varios
(228)
Kürschner Joseph
(228)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(227)
Domańska Joanna (1970- )
(226)
Andersen Hans Christian
(225)
Chávez José Pérez
(222)
Ellmer Arndt
(221)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(219)
Stevenson Robert Louis
(218)
Balzac Honoré de
(217)
Oppenheim E. Phillips
(215)
Palmer Roy
(215)
Wells H. G
(215)
Kipling Rudyard
(212)
Voltz William
(211)
Goethe Johann Wolfgang von
(209)
Howard Robert E
(204)
Cieślik Donata
(203)
Zimnicka Iwona (1963- )
(203)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(201)
Evans Virginia
(201)
Goliński Zbigniew
(201)
Hałas Jacek "Stranger"
(201)
Bazán Emilia Pardo
(200)
Baczyński Krzysztof Kamil
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Mark William
(195)
Popczyński Marcin (1974- )
(195)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(194)
Czechowicz Józef
(189)
Kienzler Iwona (1956- )
(188)
Dickens Charles (1812-1870)
(187)
Hoffmann Horst
(186)
Alcott Louisa May
(185)
Kinder-Kiss Hanna (1958- )
(184)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(8)
Język
polski
(8)
Odbiorca
Młodzież z niepełnosprawnością intelektualną
(3)
Szkoły specjalne
(3)
Temat
Gotowanie
(3)
Kucharstwo
(3)
Kanapki i przekąski
(2)
Antonimy
(1)
Architektura
(1)
Artykuły gospodarstwa domowego
(1)
Ciasta
(1)
Dekoracja potraw
(1)
Desery
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Język polski
(1)
Napoje
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy mączne
(1)
Prawo cywilne
(1)
Przyroda
(1)
Sosy
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Synonimy polskie
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Zupy
(1)
Żywność
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Karty pracy ucznia
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Encyklopedia
(1)
Literatura
(1)
Opracowanie
(1)
Poradnik
(1)
Słownik języka polskiego
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(4)
Edukacja i pedagogika
(3)
Podróże i turystyka
(2)
8 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
(Lonely Planet Food)
Spróbuj najsmaczniejszych lokalnych dań – od teksaskiego grilla po słodkości prosto z paryskich cukierni. W przewodniku znajdziesz inspiracje na spędzenie 52 weekendów w kulinarnym niebie. Krok po kroku, korzystając z naszego doświadczenia, zwiedzisz restauracje, kawiarnie i targowiska, a mapy i praktyczne wskazówki podpowiedzą ci, jak się tam dostać i gdzie się zatrzymać. Odkrywaj nowe potrawy, odwiedzaj lokalnych producentów, kupuj regionalne produkty, podróżuj z "Kulinarnymi szlakami".
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 352010 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 82.0-64 (1 egz.)
Dział Informacji
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. B 82(091)-76 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 337769 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zagadnieniami związanymi z gastronomią, takimi jak: wybrane zawody w branży, higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni, jednostki miary stosowane w kuchni, przelicznik kuchenny. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: środki spożywcze, surowce, produkty i półprodukty, potrawy i posiłki, metody konserwowania żywności, etapy obróbki wstępnej i cieplnej żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowym sprzętem kuchennym (jego budową i obsługą) oraz różnymi rodzajami napojów i ciast oraz sposobami ich przygotowania. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: drobny sprzęt kuchenny, instrukcje parzenia herbaty i kawy, przyrządzanie kanapek, mąka - jej rodzaje i zastosowanie, techniki zarabiania ciasta, przepisy kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-67 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów ze sztuką garnirowania i carvingu, a także technikami sporządzania zup, dań głównych, sałatek, surówek i deserów. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale również umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: zdobienie potraw, ozdoby z warzyw i owoców, zupy i sosy, przekąski, sałatki i surówki, mięsa, desery.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-68 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 247444 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Lonely Planet)
Indeks.
Tekst tłumaczony z języka angielskiego.
Każdy ma swoją listę miejsc, które chciałby zobaczyć: miejsc, którymi zachwycali się jego znajomi, miejsc, o których czytał, o których marzy. Oto zestawienie, w którym przedstawiamy 500 najbardziej ekscytujących, zapadających w pamięć i po prostu ciekawych miejsc na naszej planecie - uszeregowanych według ich wyjątkowości. To miejsca, które warto poznać, które uczą pokory, zadziwiają i zaskakują, budzą przemyślenia, emocje czy choćby pilną potrzebę podzielenia się z kimś wrażeniami. Jak powstała ta lista? Zebraliśmy największe atrakcje turystyczne ze wszystkich przewodników Lonely Planet, po czym poprosiliśmy czytelników o wskazanie 20 największych atrakcji spośród nich. Z pomocą matematycznej alchemii wytypowaliśmy 500 miejsc wartych zobaczenia.
Każdy opis wyjaśnia, co czyni dane miejsce godnym odnotowania w naszej książce, a uwagi pod hasłem ZOBACZ TO! stanowią punkt wyjścia do zaplanowania podróży. Mamy nadzieję, że zainspiruje każdego podróżnika do stworzenia własnego spisu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 355026 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej