Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(20)
Forma i typ
Książki
(20)
Poradniki i przewodniki
(10)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(20)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(20)
Autor
Kotarski Bartłomiej Marcin
(6)
Brazier Brendan (1975- )
(2)
Ciecieląg Grzegorz
(2)
Oślizło Ryszard
(2)
Pollan Michael (1955- )
(2)
Żywina Joanna
(2)
Androsiuk-Kotarska Ewa
(1)
Arnot Robert Burns
(1)
Bailor Jonathan
(1)
Bland Jeffrey (1946- )
(1)
Floriańczyk Barbara
(1)
Gabriel Jon
(1)
Johnson Nathanael
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kmieć-Krzewniak Katarzyna (1984- )
(1)
Kolenko Eva
(1)
Koraiem Maha
(1)
Kunkel Erin
(1)
Leitch Margaret
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Linek Sabine (1959- )
(1)
Lutz Kim
(1)
Lymbery Philip
(1)
Markiewicz Kinga
(1)
Miller Neil Z
(1)
Moskowitz Isa Chandra (1973- )
(1)
Obermeder Sally
(1)
Rogulska Anna
(1)
Schinner Miyoko Nishimoto (1957- )
(1)
Shockey Christopher
(1)
Shockey Kirsten K
(1)
Silberman Steve (1957- )
(1)
Socha-Duśko Karolina
(1)
Suchecki Mateusz (kucharz)
(1)
Szelichowska-Kiziniewicz Marta
(1)
Tessmer Kimberly A. (1964- )
(1)
Turner Kelly
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(20)
Okres powstania dzieła
2001-
(12)
Kraj wydania
Polska
(19)
Język
polski
(15)
Temat
Ekologiczny styl życia
(3)
Kuchnia wegańska
(3)
Zdrowe odżywianie
(3)
Kiszenie żywności
(2)
Weganizm
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Asperger, Hans (1906-1980)
(1)
Autyzm
(1)
Choroby ludzi
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta koktajlowa
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Fermentacja
(1)
Gotowanie
(1)
Kanner, Leo (1894-1981)
(1)
Kawa (napój)
(1)
Krew
(1)
Leczenie dietą
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Miasta
(1)
Nasiona
(1)
Nowotwory
(1)
Odchudzanie
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Przemysł mięsny
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Refluks żołądkowo-przełykowy
(1)
Rolnictwo
(1)
Rośliny
(1)
Sportowcy
(1)
Szczepienia ochronne
(1)
Szczęście
(1)
Warzywa kiszone
(1)
Zespół Aspergera
(1)
Zootechnika
(1)
Zwierzęta
(1)
Żywienie sportowców
(1)
Temat: czas
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Poradnik
(10)
Przepisy kulinarne
(6)
Książka kucharska
(3)
Esej
(1)
Opracowanie
(1)
Poradniki
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(7)
Medycyna i zdrowie
(5)
Historia
(2)
Psychologia
(2)
Biologia
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Rozwój osobisty
(1)
20 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The coffee lover's bible : change your coffee, change your life.
Kawa, kawusia, kaweczka. Kto z nas nie zaczyna dnia od tej mantry? Całą przyjemność z jej picia psuje obawa o to, że to jednak niezdrowe przyzwyczajenie. Bob Arnot przebadał kawę bardzo dokładnie i orzekł, że nie tylko jej picie może być zdrowe, ale pomaga też schudnąć i może wydłużać życie! Dowiedz się, co zrobić, by wydobyć z czarnych ziaren to, co najlepsze dla twojego zdrowia oraz wypróbuj dietę, która zapobiega negatywnym efektom picia kawy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 357276 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 321-324.
Totalnie nowatorska książka o diecie, która odsłania błędnie utrwalony model zrzucania zbędnych kilogramów poprzez zmniejszenie kaloryczności spożywanego jedzenia! Jonathan Bailor dokonał prawdziwej rewolucji w dziedzinie odchudzania, które od teraz przestanie być utożsamiane z liczeniem kalorii.
W książce „Mit kalorii”znajdziesz: rewolucyjną formułę spalania tłuszczu; plan diety, na której ani przez chwilę nie poczujesz głodu; skuteczny plan odżywiania, oparty na wartościowych kaloriach; proste przepisy na smaczne potrawy (nawet na słodycze!); efektywny plan prostych i lekkich ćwiczeń, oparty na treningu interwałowym; listę „złych kalorii”, które mogą zatruwać twój organizm i spowalniać proces spalania tłuszczu. Z tym poradnikiem przestaniesz być niewolnikiem tabel kalorycznych i kalkulatorów kalorii rozliczających cię z każdego kęsa.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 335515 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Właśnie teraz, gdzieś na świecie, zostają zabite 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowlany zamknął je w klatkach i boksach. Rocznie pochłania on dziesiątki miliardów niewinnych istot, hodowanych na mięso, mleko i jaja, które codziennie zjadamy. Przez 3 lata Philip Lymbery podróżował po świecie i przyglądał się temu, jak wygląda "od kuchni" przemysłowa hodowla zwierząt i jak wpływa na ludzi, zwierzęta i planetę. Lymbery odwiedza m.in. fabryki w USA, Peru, Chinach, Meksyku i pokazuje, jak umyślnie pogarszana jest jakość jedzenia, które trafia na nasze stoły: od sztucznego przyspieszania wzrostu zwierząt, poprzez używanie ogromnych ilości środków chemicznych, antybiotyków, leków hormonalnych, po nadprodukcję zboża na paszę.
Oto bulwersujący obraz produkcji jedzenia, które ląduje na naszych talerzach - obowiązkowa lektura dla wszystkich, których obchodzi, czym karmią siebie i swoich bliskich na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 336214 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 267-268.
"Czy można wygrać z rakiem?" to pierwsza książka zawierająca dogłębną analizę przypadków autentycznych remisji raka bez udziału medycyny konwencjonalnej. To także pierwsze kompendium naturalnych metod leczenia nowotworów, które okazały się skuteczne. Wskazówki i metody opisane w tym przewodniku są na tyle uniwersalne, że mogą być stosowane zarówno jako pomoc w konwencjonalnym leczeniu raka, jak i jako indywidualna kuracja. Leczenie nowotworu potraktowano tu wieloaspektowo: pacjenci i ich bliscy znajdą tu porady dotyczące diety, aktywności fizycznej, ziołolecznictwa, uwalniania się od blokad emocjonalnych oraz budowania pozytywnego nastawienia psychicznego. Oto wyjątkowy poradnik przeznaczony zarówno dla chorych, ich bliskich, jak i osób pracujących z chorymi. Przekonaj się, że z rakiem da się wygrać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 336040 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: The art of fermentation, 2014
Bibliogr., netogr. s. 547-560. Indeks.
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339267 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "The disease delusion : conquering the causes of chronic illness for a healthier, longer and happier life" 2014.
Współczesna medycyna skupia się na leczeniu symptomów, wyciszaniu objawów chorób, zamiast docierać do ich przyczyn. Co gorsza, samo leczenie objawów prowadzi nas na ścieżkę kolejnych przypadłości, które tak naprawdę mają to samo źródło. W efekcie – leczymy kilka chorób, przyjmując ogromne ilości leków i osłabiając odporność. Dr Jeffrey Bland, nazywany "ojcem medycyny funkcjonalnej", przedstawia wspólne dla wszystkich powody, dla których cierpimy na choroby przewlekłe - z astmą, cukrzycą, otyłością, zapaleniem stawów i rakiem na czele - i oferuje proste, oparte na naukowych podstawach metody uzdrawiania, które pomagają leczyć przyczyny chorób, a nie tylko maskować objawy. Niezależnie od tego, na co chorujesz, możesz skorzystać z porad zamieszczonych w tej publikacji, dzięki którym: poznasz innowacyjne rozwiązania, wsparte wiedzą medyczną, które mogą pomóc w zwalczaniu chorób przewlekłych; otrzymasz gotowy program leczenia; odwrócisz skutki negatywnego wpływu współczesnego stylu życia na geny; skorzystasz z gotowych planów leczenia, które z łatwością dopasujesz do swoich objawów; uwolnisz się od nieskutecznej opieki medycznej i wyleczysz choroby, które zdają się być odporne na metody zalecane przez współczesną medycynę. Poznaj nowy sposób diagnozowania i leczenia chorób przewlekłych, który stanie się przyszłością medycyny.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 342873 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: The Gabriel method : the revolutionary diet-free way to totally transform your body, 2008.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 314363 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 344158 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nasza planeta jest w szponach pandemii otyłości. Ponad miliard ludzi na całym świecie ma nadwagę, a ponad 600 milionów jest otyłych. Żyjemy w środowisku sprzyjającym otyłości, w którym dużo łatwiej jest przytyć niż pozostać fit. Jak do tego doszło? Kto jest temu winny? Co możemy zrobić, żeby powstrzymać epidemię otyłości?
Autorzy odważnie obalają mity diet i odchudzających pigułek, jednocześnie podpowiadając, jak łatwo wdrożyć strategie zrównoważonego odchudzania. Konkluzja jest oczywista: nigdy nie jest za późno, by zmienić swój sposób odżywiania i powstrzymać nadciągającą katastrofę w organizmie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 340791 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Ponad 75 przepisów.
Bibliografia, netografia na stronach 153-157.
kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. ` Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.
Super ziarna pomagają: dbać o serce w walce z cukrzycą; na schorzenia układu pokarmowego; wspomagać organizm podczas walki z nowotworem; łagodzić uderzenia gorąca podczas odchudzania. Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak: Czy super nasiona są bezglutenowe? Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety? W jaki sposób należy mielić siemię lniane? Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych? Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 344593 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wszystko, co musisz wiedzieć o szczepieniach - rzetelna wiedza, potwierdzona badaniami naukowymi. Wielu ludzi szczerze wierzy, że wszystkie szczepionki są bezpieczne, działania niepożądane i odczyny poszczepienne występują rzadko, i nie istnieją żadne wiarygodne badania naukowe, które dowodzą, że szczepionki mogą powodować szkody. Książka „Szczepienia – przegląd ważnych badań” wyciąga na światło dzienne niewygodne prawdy, o których powszechnie się nie mówi, a które biznes farmaceutyczny chętnie i skrupulatnie stara się ukryć i obalić. Znajdziesz tu streszczenia 400 ważnych prac naukowych, dzięki którym poszerzysz swoją wiedzę o szczepieniach o wiarygodne źródła i poznasz przebadane przez specjalistów przypadki odczynów poszczepiennych, które – jak się przekonasz – występują bardzo często.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 340969 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
60 prostych przepisów na zdrowe i pyszne smoothies, które są łatwe do przyrządzenia i dostarczają mnóstwa witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia i urody.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339936 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 461-462, 471-486.
Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni”. W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinarne cieszą się ogromną popularnością, a zawodowi kucharze stają się celebrytami na miarę słynnych sportowców czy aktorów. Na czym polega magia gotowania, która nas przyciąga? Słynny aktywista i dziennikarz, Michael Pollan, zabiera cię w inspirującą podróż przez lata, kontynenty i żywioły, aby udowodnić ci, że gotowanie jest jedną z najciekawszych i najwartościowszych czynności, jaką możesz wykonywać.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 349187 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 364-366.
Kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: - podstawy procesów fermentacji, - rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, - problemy, jakie możesz napotkać, - przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 350778 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czym jest autyzm? Niepełnosprawnością towarzyszącą choremu przez całe życie czy naturalnie występującą w świecie formą perspektywy poznawczej przypominającą geniusz? Obie odpowiedzi są poprawne, choć nie do końca wyczerpują tę kwestię. Przyszłość naszego społeczeństwa zależy od jej zrozumienia. Steve Silberman, dziennikarz „Wire” odkrywa tajemniczą historię autyzmu oraz rzuca nowe światło na to, co słynni naukowcy usiłowali stłumić w zarodku, ukazując przy tym niezwykły potencjał osób dotkniętych autyzmem. Odwołując się do badań pionierów w dziedzinie autyzmu, jak i do przewrotnego konceptu różnorodności neurologicznej, teoria Silbermana głosi, że autyzm, dysleksja czy ADHD nie są bynajmniej nieprawidłowościami. To po prostu efekt naturalnych wariacji w genomie człowieka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 349300 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Leczenie Odżywianiem)
Bibliografia, netografia na stronach 181-183.
Refluks powoduje dyskomfort i frustracje, a dolegliwości z nim związane są nadzwyczaj uporczywe. Publikacja prezentuje skuteczny i łatwy sposób na walkę ze zgagą i innymi symptomami refluksowej choroby przełyku za pomocą diety.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 346099 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 327-336.
Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób!
Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wegańską. Były kulturysta, triathlonista i dwukrotny zwycięzca ultramaratonu jest żywym przykładem na to, że roślinna kuchnia pomaga budować silne i zdrowe ciało. Ta książka spodoba się nie tylko sportowcom i wegetarianom, ale każdemu, kto chce jeść zdrowo, smacznie i różnorodnie.
Znajdziesz w tej książce: przepisy na pyszne dania roślinne bez glutenu, kukurydzy, soi i drożdży; inspiracje kulinarne od najsłynniejszych szefów kuchni; pomysły na zdrowe, zbilansowane wege posiłki; wskazówki, jak komponować dania dla wegan uprawiających sport. Dodatkowo, autor zadbał o to, by w potrawach znalazła się żywność superfood, której regularne spożywanie zagwarantuje ci lepszą odporność na choroby i doda energii. Wnieś powiew świeżości do swojej roślinnej kuchni!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 362657 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 409-414. Indeks.
Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy chcesz po prostu wzmocnić swoją ogólną kondycję, "Wege siła" wspomoże cię w osiągnięciu celu. To długoterminowy plan żywienia oparty wyłącznie na diecie roślinnej, który pomoże ci uzyskać zdrowe, zgrabne ciało, lepszą kondycję psychiczną, a także zapewni ci mnóstwo energii i witalności. Został opracowany przez Brendana Braziera – atletę, maratończyka i byłego kulturystę, który od lat swoją doskonałą formę zawdzięcza wegańskiemu odżywianiu. Dzięki tej książce dowiesz się jak: zredukować tłuszcz i zwiększyć masę mięśniową; zwiększyć ogólną odporność; spać lepiej i spokojniej; zadbać o lepszy nastrój; zredukować widoczne oznaki starzenia; obniżyć cholesterol; mieć więcej życiowej energii i jaśniejszy umysł; pozbyć się chęci na śmieciowe, pozbawione wartości odżywczych jedzenie.
W książce "Wege siła" znajdziesz również: 12-tygodniowy plan żywienia składający się z pełnowartościowych posiłków; ponad 100 przepisów na smaczne dania, pozbawione składników, które negatywnie wpływają na twoje zdrowie, takich jak soja, pszenica czy gluten, przekąski, żele energetyczne i napoje sportowe - idealne podczas ćwiczeń i wysiłku fizycznego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 345416 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Czego możesz się dowiedzieć o swoim zdrowiu z badania żywej kropli krwi.
Bibliografia na stronie 227.
Jednym z bardziej niezwykłych odkryć ostatnich lat w medycynie naturalnej jest badanie żywej kropli krwi, które pozwala na zobrazowanie ogólnego stanu zdrowia organizmu. Na jego podstawie można określić m.in. stopień zakwaszenia organizmu, obecność w nim pasożytów i grzybów, ciężkich metali i toksyn, niedobory witamin i minerałów (np. żelaza), jakość białych i czerwonych krwinek czy też ryzyko wystąpienia zawału serca.
Jedno badanie, które powie wszystko o twoich alergiach, nietolerancjach i diecie, jaką powinieneś stosować, żeby być zdrowym!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 351139 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału: "The homemade vegan pantry : the art of making your own staples", 2015.
Indeks.
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku! Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz: – przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać, – instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki, – genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 363730 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej