Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje dydaktyczne
(6)
Muzyka
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Czytelnia BG
(3)
Biblioteka Muzyczna
(1)
Autor
Hryń Joanna
(5)
Matulaniec Artur
(5)
Rapiej Krystyna
(5)
Pawlus Marta
(3)
Kosińska Katarzyna (pedagog)
(1)
Kosowska Renata (ilustratorka)
(1)
Szczypa-Cieślak Karina
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Młodzież z niepełnosprawnością intelektualną
(5)
Szkoły specjalne
(5)
Nauczyciele
(1)
Niepełnosprawni intelektualnie
(1)
Terapeuci
(1)
Temat
Gotowanie
(5)
Kucharstwo
(5)
Artykuły gospodarstwa domowego
(2)
Kanapki i przekąski
(2)
Żywność
(2)
Ciasta
(1)
Dekoracja potraw
(1)
Desery
(1)
Gospodarstwo domowe
(1)
Gry i zabawy
(1)
Muzyka
(1)
Napoje
(1)
Obsługa i eksploatacja
(1)
PCS (system symboli)
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy mączne
(1)
Sosy
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Zupy
(1)
Gatunek
Karty pracy ucznia
(3)
Podręcznik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Śpiewnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(6)
Kulinaria
(4)
Inżynieria i technika
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
Muzyka
CD
W koszyku
(Pewny Start)
Wymagania systemowe: Windows 8, procesor 1 GHz (zalecany 2GHz), pamięć RAM dla systemów 32-bitowych 1 GB lub dla systemów 64-bitowych 2GB, karta graficzna 128 MB, rozdzialczość ekranu 1024 x 768, napęd o prędkości 8x (CD, DVD).
"Zaśpiewajmy razem : śpiewnik z symbolami PSC" jest przeznaczony dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, w szczególności dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną. Zawiera 20 utworów z zapisem nutowym wraz z propozycjami zabaw i pląsów ruchowych o różnym stopniu trudności. Do publikacji dołączono dwie płyty z nagraniami muzycznymi, karaoke oraz zadaniami interaktywnymi. Dodatkowe materiały można znaleźć także na stronie akademia.pwn.pl. Teksty utworów opracowano z wykorzystaniem symboli PCS (picture communication symbols)
Publikacja jest doskonałą pomocą dla nauczycieli i terapeutów do pracy z uczniami posługującymi się wspomagającymi i alternatywnymi metodami komunikacji. Symbole będą pomocne wszystkim uczniom - zastosowanie tego rodzaju znaków stanowi skuteczną i atrakcyjną metodę nauki słów utworów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Muzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 5304+1CD+1DVD (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Oprawa kołonotatnikowa.
Seria publikacji dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną.
Zawarto tu informacje na temat produktów spożywczych, składników odżywczych i ich znaczenia dla człowieka, a także związane z obróbką wstępną i cieplną warzyw, owoców, mięsa, drobiu i ryb. Tematyka: warzywa i owoce, mleko i produkty mleczne, jaja, mąka i kasza, mięso, drób i ryby, tłuszcze, czynności kulinarne krok po kroku.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 374415 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Oprawa kołonotatnikowa.
Publikacja przeznaczona jest dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną. Zawarto tu informacje na temat przyborów i urządzeń kuchennych, a także zasad bezpieczeństwa podczas przygotowywania posiłków i korzystania z urządzeń mechanicznych.
Instrukcje obsługi urządzeń kuchennych: kuchenka, ekspres do kawy, blender, mikser, wyciskarka do soku, maszynka do mielenia, krajalnica, frytkownica, toster, opiekacz, gofrownica.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 374416 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zagadnieniami związanymi z gastronomią, takimi jak: wybrane zawody w branży, higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni, jednostki miary stosowane w kuchni, przelicznik kuchenny. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: środki spożywcze, surowce, produkty i półprodukty, potrawy i posiłki, metody konserwowania żywności, etapy obróbki wstępnej i cieplnej żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-66 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowym sprzętem kuchennym (jego budową i obsługą) oraz różnymi rodzajami napojów i ciast oraz sposobami ich przygotowania. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale też umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: drobny sprzęt kuchenny, instrukcje parzenia herbaty i kawy, przyrządzanie kanapek, mąka - jej rodzaje i zastosowanie, techniki zarabiania ciasta, przepisy kulinarne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-67 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Aktywni Zawodowo)
(Pewny Start)
Materiały zawierają 80 kart, które są przeznaczone dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów ze sztuką garnirowania i carvingu, a także technikami sporządzania zup, dań głównych, sałatek, surówek i deserów. Uczniowie zyskają nie tylko wiedzę, ale również umiejętności potrzebne w jak najlepszym funkcjonowaniu w dorosłym życiu prywatnym i zawodowym.
Tematyka: zdobienie potraw, ozdoby z warzyw i owoców, zupy i sosy, przekąski, sałatki i surówki, mięsa, desery.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 331-68 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej