Kuchnia żydowska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(18)
Forma i typ
Książki
(18)
Poradniki i przewodniki
(8)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(13)
wypożyczone
(3)
tylko na miejscu
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(13)
Biblioteka Austriacka
(1)
Biblioteka Obcojęzyczna
(3)
Czytelnia BG
(2)
Autor
Wirkowski Eugeniusz
(2)
Borowska Izabella
(1)
Doniczka Aleksandra
(1)
Dubovis G. A
(1)
Francuz Sabina
(1)
Fruga Aleksandra
(1)
Gignal Magdalena
(1)
Gorecka Krystyna
(1)
Grossman Marc (1969- )
(1)
Jankiewicz Klara
(1)
Kafka Malka (1970- )
(1)
Kasprzak-Kozikowska Eliza
(1)
Kieżun Bartek (1976- )
(1)
Koenig Leah
(1)
Król Marek (1965- )
(1)
Lewandowa Fanni
(1)
Lovekin Jonathan
(1)
Małota Aleksandra
(1)
Mańko Mykoła (1974- )
(1)
Merlak Hanna (1987- )
(1)
Neel Douglas E. (1954- )
(1)
Ottolenghi Yotam (1968- )
(1)
Pospieszyńska Katarzyna
(1)
Pugh Joel A. (1949- )
(1)
Pysiak Krzysztof
(1)
Roden Claudia (1936- )
(1)
Sas-Jaworski Andrzej
(1)
Skiba Rozalia
(1)
Skoczylas Karolina (filolog)
(1)
Skotnicka Paulina
(1)
Tamimi Sami (1968- )
(1)
Turshen Julia
(1)
Wawrzyniak Bogna
(1)
Wejchert Tadeusz
(1)
Zarębska Agata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
1980 - 1989
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
1901-2000
(2)
1918-1939
(1)
1945-1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(16)
Wielka Brytania
(2)
Węgry
(1)
Włochy
(1)
Język
polski
(14)
angielski
(2)
niemiecki
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Kobieta
(6651)
Język angielski
(3434)
Rodzina
(3383)
Język niemiecki
(3176)
Relacje międzyludzkie
(3094)
Kuchnia żydowska
(-)
II wojna światowa (1939-1945)
(2777)
Przyjaźń
(2617)
Płyty gramofonowe
(2615)
Tajemnica
(2257)
Film fabularny
(2183)
Muzyka rozrywkowa
(2119)
Miłość
(2118)
Żydzi
(2040)
Literatura polska
(2011)
Język niemiecki (przedmiot szkolny)
(1997)
Śledztwo i dochodzenie
(1983)
Powieść polska
(1943)
Życie codzienne
(1911)
Pisarze polscy
(1878)
Zabójstwo
(1877)
Dzieci
(1736)
Muzyka rozrywkowa polska
(1715)
Polacy za granicą
(1592)
Mężczyzna
(1561)
Kościoły i kaplice
(1492)
Wojsko
(1456)
Kultura
(1438)
Język polski
(1356)
Filozofia
(1330)
Zamki i pałace
(1283)
Politycy
(1279)
Tematy i motywy
(1270)
Historia
(1262)
Policjanci
(1257)
Powieść amerykańska - 20 w.
(1246)
Polityka
(1235)
Podróże
(1230)
Dziewczęta
(1188)
Nastolatki
(1129)
Małżeństwo
(1102)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(1091)
Władcy
(1077)
Magia
(1064)
Powieść angielska
(1062)
Zwierzęta
(1061)
Sztuka
(1056)
Uczucia
(1052)
Literatura
(1049)
Jazz
(1026)
Dramat filmowy
(1017)
Trudne sytuacje życiowe
(1005)
Film amerykański
(995)
Literatura niemiecka
(977)
Rodzeństwo
(976)
Język angielski - podręcznik
(965)
Dziennikarze
(947)
PRL
(919)
Polityka międzynarodowa
(919)
Powieść amerykańska
(910)
Powieść angielska - 20 w.
(889)
Kościół katolicki
(877)
Poezja polska - 20 w.
(864)
Wielkanoc
(864)
Holokaust
(854)
Muzyka polska
(853)
Rock
(853)
Sekrety rodzinne
(852)
Społeczeństwo
(849)
Powieść francuska
(832)
Sztuka polska
(816)
Ludzie a zwierzęta
(787)
Osoby zaginione
(782)
Duchowieństwo katolickie
(773)
Młodzież
(770)
Arystokracja
(762)
Boże Narodzenie
(759)
Śmierć
(740)
Przestępczość zorganizowana
(720)
Wojna
(712)
Relacja romantyczna
(708)
Gramatyka
(704)
Matki i córki
(698)
Teatr polski
(696)
Pisarze
(690)
Chłopcy
(681)
Poszukiwania zaginionych
(678)
Język francuski
(677)
Literatura austriacka
(665)
I wojna światowa (1914-1918)
(662)
Nauka
(662)
Samorealizacja
(658)
Obyczaje i zwyczaje
(655)
Polacy
(642)
Miasta
(639)
Budownictwo miejskie
(637)
Film obyczajowy
(631)
Psy
(624)
Wybory życiowe
(620)
Świadomość społeczna
(614)
Uprowadzenie
(613)
Temat: czas
1901-2000
(2)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Jerozolima (Izrael)
(2)
Izrael
(1)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(1)
Polska
(1)
Łódź (woj. łódzkie)
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(8)
Przepisy kulinarne
(8)
Publikacja bogato ilustrowana
(7)
Pamiętniki i wspomnienia
(1)
Przewodnik tematyczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(10)
Historia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Podróże i turystyka
(1)
18 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Kuchnia żydowska / G. A. Dubowis ; [tł. z jęz. ros. Rozalia Skiba]. - Warszawa : Wydawnictwo Rea, cop. 2010. - 630, [2] s. : il. kolor. ; 28 cm.
Indeks.
W książce zaproponowano tysiące przepisów najróżniejszych dań kuchni żydowskiej. Przepisy skomplikowane i proste, drogie i tanie, popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenieniu się narodu żydowskiego po całym świecie, kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów, jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania (jakże cenna jest ryba faszerowana). Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej książki, który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach, zapraszając jako współbiesiadników: Dowłatowa, Babla, Szaloma Alejchema, Żwanieckiego, Ostera, Gubermana i Szenderowicza. A to już jest uczta dla duszy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 340461 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułowej i okładce w alfabecie hebrajskim: Szabat szalom.
Indeks.
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora. Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy. Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich. Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią. W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy. Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 388976 (1 egz.)
Książka
W koszyku
God food : boska kuchnia Malki Kafki. - Kraków : Znak Litera Nova - Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2018. - 284, [4] strony : fotografie, portrety ; 28 cm.
Na okładce: Na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii drzemią pierwotne siły ukryte w tajemnych recepturach.
Indeks.
Pierwsza książka kulinarna, która odmieni nie tylko twoją kuchnię, lecz także twoje życie.
"God Food" to bogaty zbiór przepisów na sycące dania główne, wyrafinowane przekąski, przepyszne desery, aromatyczne mieszanki ziół, orzeźwiające napoje. Malka Kafka pomoże ci odnaleźć boski pierwiastek w niezwykłych potrawach. Przekona, że bezwarunkową miłość można okazać, zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Zainspiruje do wykorzystania sprawdzonych receptur zrodzonych na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii. Pokaże praktyczne sposoby na przygotowanie doskonałych roślinnych posiłków. Rozpocznij proces kulinarnej i duchowej przemiany, przyłącz się do egzotycznej podróży - do wyprawy w głąb siebie.
Malka Kafka - znana i ceniona restauratorka, założycielka sieci restauracji Tel Aviv, jednych z najpopularniejszych w Warszawie. Umiejętności kulinarne Malki docenili prawdziwi koneserzy kuchni, a jej program emitowany na antenie Kuchnia+ przyciągnął rzesze widzów zafascynowanych orientalnymi smakami.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 351573 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jerozolima do zjedzenia / Bartek Kieżun. - Wydanie I. - Warszawa : Grupa Wydawnicza Foksal sp. z o.o., 2023. - 300, [4] strony : fotografie, portrety ; 28 cm.
Na grzbiecie imprint wydawcy: Buchmann. Ilustracje także na wyklejkach.
Część tekstu równolegle w języku arabskim i hebrajskim.
Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze. Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek - smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii. W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę - hebrajskie i arabskie hity z różnych epok - świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 388493 (1 egz.)
Książka
W koszyku
The Jewish cookbook / Leah Koenig ; Foreword by Julia Turshen. - London : Phaidon Press Limited, 2019. - 431 stron : ilustracje kolorowe ; 28 cm
Indeks.
The Jewish Cookbook is an inspiring celebration of the diversity and breadth of this venerable culinary tradition. A true fusion cuisine, Jewish food evolves constantly to reflect the changing geographies and ingredients of its cooks. Featuring more than 400 home-cooking recipes for everyday and holiday foods from the Middle East to the Americas, Europe, Asia, and Africa - as well as contemporary interpretations by renowned chefs including Yotam Ottolenghi, Michael Solomonov, and Alex Raij - this definitive compendium of Jewish cuisine introduces readers to recipes and culinary traditions from Jewish communities the world over, and is perfect for anyone looking to add international tastes to their table.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O 30958 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną restaurację serwującą wybrednym gościom wegetariańskie specjały kuchni Żydów aszkenazyjskich. Łączyła nieoczywiste smaki, gotowała zdrowo, mając świadomość, że tylko bezmięsna dieta i odpowiednia dawka witamin mogą zapewnić dobre samopoczucie. Jej kulinarny kunszt był szeroko ceniony, nic więc dziwnego, że zaproponowano jej, by wypłynęła w ekskluzywny rejs jako szefowa kuchni serwującej koszerne potrawy na statku Batory. Potrawami Fani zachwycały się wileńska śmietanka towarzyska i lokalna bohema, nad ich smakiem rozpływał się też Marc Chagall. Chociaż wywodziła się ze skromnego domu, kulinarny talent przyniósł jej sławę wykraczającą daleko poza Wilno. Tuż przed wybuchem drugiej wojny światowej zdążyła wydać książkę, w której zgromadziła proste, lecz wyśmienite przepisy. W 1941 roku ślad po Fani zaginął, a książka przepadła w wojennej zawierusze. Po latach została przez przypadek odnaleziona na targach antykwarycznych. Gdyby nie niezwykły zbieg okoliczności, nigdy nie odkrylibyśmy oryginalnych przepisów na: - bajeczną chałkę, - doskonały czulent, - złociste latkes, - wybitny kugel i wiele innych wspaniałych potraw. To więcej niż książka kucharska. To opowieść o smakach, które przeniosą nas do przedwojennego Wilna, przybliżą aszkenazyjskie receptury i ideę Tikkun Olam – czynienia świata lepszym dla siebie i innych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 366405 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Współczesna kuchnia dawnych Kresów / Mykoła Mańko. - Kraków : Wydawnictwo AA, copyright 2022. - 207, [1] strona : fotografie ; 25 cm.
Kresy to nie tylko historia, legenda, nostalgia. Kresy to także kuchnia kusząca, pachnąca, pełna niezwykłych aromatów i oryginalnych smaków. Od Wilna do Bakczysaraju rozciąga się wielki obszar kulinarnej swojskości i egzotyki. Pełno tu dań dobrze nam znanych, które jednak, przygotowane według tradycyjnych receptur, odkrywają przed nami nieznane dotąd smakowe wrażenia. Ale są także dania mniej lub zupełnie nam nieznane, czerpiące pełnymi garściami z kuchni wielu ludów, narodów i kultur, których mieszanka stanowiła o niepowtarzalnej specyfice Kresów. Ta książka to niezwykle smakowita podróż po Kresach, które w tym ujęciu ponownie zachwycają nas i zaskakują zderzeniem tradycji i nowoczesności. Nie jestem zwolennikiem rekonstrukcji starodawnych receptur kuchni kresowej. Sposób przygotowywania potraw, sprzęt kuchenny, dobór produktów, przechowywanie i konserwacja tak bardzo uległy zmianie, że nie miałoby to dziś sensu. Dlatego też nie podaję tu przepisu na wargi łosia, łapę niedźwiedzia czy ogon bobrowy. Potrawy, które proponuję, są gotowane współcześnie, dostosowane do teraźniejszych sprzętów kuchennych, a podane w przepisach produkty bez trudu kupimy w pobliskim sklepie lub zbierzemy we własnym ogródku. Zdaję sobie sprawę, że podział potraw na kuchnie narodowe ma sporo słabych stron. Nie rozstrzygam tu narodowej przynależności pierogów czy barszczy. Gwarantuję, że każde danie zostało przygotowane przeze mnie osobiście i szczerze dzielę się sprawdzonymi przepisami. Gdziekolwiek jesteście: w Polsce, Litwie, Białorusi czy Ukrainie, gotujmy wspólnie, bo najskuteczniejszą dyplomacją między sąsiadami jest dyplomacja kulinarna. Autor
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 378384 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żydzi od kuchni : opowieści wokół rodzinnego stołu / Hanna Merlak ; [ilustracje Klara Jankiewicz]. - Kraków ; Budapeszt ; Syrakuzy : Wydawnictwo Austeria, 2019. - 87, [8] stron : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 25 cm.
"Nie wiem dokładnie, kiedy zorientowałam się, że niektóre dania przygotowywane w moim domu mają nazwy niezrozumiałe dla większości znajomych. Mało kto wie, czym są mace braj, bubelaki, maśtyka lub zupa nic, a nie znam już nikogo, kto potrafiłby rozpoznać je wszystkie jednocześnie. Nietypowe nazwy potraw pochodzące z przepiśnika mojej prababci, Madzi Leszczyńskiej, można potraktować jako cenne źródło informacji na temat historii nie tylko mojej rodziny, ale i całej przedwojennej Polski. (…) Przepiśnik prababci Madzi stał się także inspiracją do powstania tej książki. Pewnego dnia przyszło mi do głowy, że nasz dom nie jest jedynym, w którym gotuje się według przedwojennych żydowskich przepisów. Może gdzieś na świecie istnieją podobne zeszyciki z zapiskami zawierającymi fragmenty minionego świata, które można będzie przywrócić do życia? I rzeczywiście – udało mi się skontaktować z wieloma fantastycznymi ludźmi, którzy zechcieli podzielić się ze mną swoimi rodzinnymi historiami. Okazało się, że, podobnie jak u nas, przepisy były często jednymi z niewielu rzeczy, które udało się ocalić z wojennej pożogi. W powojennej Polsce, czasem przez wiele lat, funkcjonowały w ukryciu pod aryjskimi nazwami. Bywało, że wraz z rodzinami przebyły tysiące kilometrów, a w nowych ojczyznach ich nazwy i nietypowe smaki wprawiały miejscowych w zdumienie lub wywoływały zachwyt. Każdy przepis kryje za sobą historię konkretnych domów, ludzi i rodzin. Czasem już sam zapach niektórych potraw przywołuje na myśl ukochane osoby i miejsca, wywołuje wzruszenie lub pozwala lepiej radzić sobie z tęsknotą. Być może wspólne gotowanie pozwoli na powrót poczuć łączność z przedwojennym światem polskich sztetli, synagog i jesziw."
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 363886 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "Food and feasts of Jesus : inside the world of first-century fare, with menus and recipes" 2012.
Bibliogr. s. 211-213. Indeksy.
Wspaniała książka dla zwykłych ludzi, którzy chcą popróbować potraw, jakie w I wieku jadał Jezus. Wsród przepisów znajdziemy klasyczne pozycje antycznej kuchni śródziemnomorskiej i posiłki jadane na co dzień w starożytnej Palestynie. Uczta nie tylko dla chrześcijan.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339972 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce podtytuł: Książka kucharska.
Indeks.
Na kartkach "Jerozolimy" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańskich, żydowskich i chrześcijańskich społeczności. Obaj autorzy urodzili się w Jerozolimie w tym samym roku - Tamimi po arabskiej wschodniej stronie, a Ottolenghi po żydowskiej zachodniej.
Ta zachwycająca książka kucharska przedstawia, z unikalnej, międzykulturowej perspektywy, 120 przepisów: od nowatorskich dań warzywnych do słodkich, wspaniałych deserów. Ottolenghi, który jest właścicielem pięciu restauracji w Londynie i autorem dwóch innych świetnych książek kucharskich, należy do najbardziej szanowanych szefów kuchni na świecie. W "Jerozolimie" połączył siły z Samim Tamimi, by stworzyć najbardziej osobistą książkę kucharską, jaka kiedykolwiek powstała.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 355790 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 247457 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Podróże Kulinarne : tradycje, smaki, potrawy ; Tom 16/K)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 64-134 (1 egz.)
Książka
W koszyku
The book of Jewish food : an odyssey from Samarkand and Vilna to the present day / Claudia Roden. - Reissued with new material. - London : Penguin Books, 2022. - XII, 593 strony : fotografie ; 25 cm.
U góry okładki: 25th anniversary edition.
Bibliografia na stronach [557-559]. Indeks.
A monumental work - the story of the Jewish people told through the story of Jewish cooking - "The Book of Jewish Food" traces the development of both Ashkenazic and Sephardic Jewish communities and their cuisine over the centuries
The 800 magnificent recipes, many never before documented, represent treasures garnered bu Roden through nearly 15 years of traveling around the world.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O 33206 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 239725 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Küche der polnischen Juden / Eugeniusz Wirkowski. - Warszawa : "Interpress", cop.1988. - 110 stron ; 24 cm.
Forma i typ
Dziedzina i ujęcie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Austriacka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia Żydów polskich / Eugeniusz Wirkowski. - Warszawa : "Interpress", 1988. - 109 s. : fot. kolor. ; 24 cm.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 95923, 95924 (2 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. C 64-30 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Brak informacji o dostępności: sygn. 391627 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Cooking the Jewish Way. - Warsaw : Interpress Publishers, 1984. - 35 s. ; 19 cm.
Brak s. 13-24
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Obcojęzyczna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. O 13598 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej