Kuchnia śląska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(36)
Forma i typ
Książki
(35)
Poradniki i przewodniki
(15)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Publikacje promocyjne
(3)
Mapy
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(30)
dostępne
(20)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(17)
Biblioteka Austriacka
(3)
Czytelnia BG
(30)
Autor
Kocur Jadwiga
(4)
Szwajczak Sebastian
(4)
Wurst Maria
(3)
Kluczniok Klaudia
(2)
Baranowska Joanna
(1)
Bastek Helena
(1)
Bedrunka Karina
(1)
Bindacz Anna (1981- )
(1)
Bletek Rafał
(1)
Bugno Patrycja
(1)
Byrdak Maja
(1)
Cebula Joanna
(1)
Choroś Monika (1953- )
(1)
Czech Krystian (1959- )
(1)
Czochara Aleksandra
(1)
Furgalińska Joanna (1959- )
(1)
Gryszel Piotr
(1)
Górka Marta
(1)
Hanich Andrzej (1951- )
(1)
Hoffmann Paweł
(1)
Jasicka-Misiak Izabela (1971- )
(1)
Kretschmer Dora Lotti
(1)
Krzeczek Barbara
(1)
Kula Dorota
(1)
Kędzia Ewelina (1996- )
(1)
Lis Ewa
(1)
Mendyk Emil
(1)
Miszkurek Aneta
(1)
Moeke Evamaria
(1)
Mączyńska Magdalena
(1)
Neumann Marie-Luise
(1)
Pelz Henriette
(1)
Piechaczek Barbara
(1)
Przymuszała Lidia
(1)
Rosenbaum Sebastian (1974- )
(1)
Ryrko Karol
(1)
Sochacka Stanisława
(1)
Stotko Maria
(1)
Szojer Aleksander (1977-)
(1)
Szojer Anna
(1)
Szołtysek Marek (1963- )
(1)
Sztabowa Wera
(1)
Słomczyńska Otylia
(1)
Tomczyk-Miczka Elżbieta
(1)
Trojnacka Agnieszka
(1)
Wawoczny Grzegorz (1973- )
(1)
Wiater Przemysław (1958-2020)
(1)
Zgorzelska Róża
(1)
Łabońska Elżbieta
(1)
Świerc Sabina
(1)
Świtała-Trybek Dorota
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(9)
2010 - 2019
(16)
2000 - 2009
(7)
1980 - 1989
(2)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(24)
1901-2000
(4)
1918-1939
(3)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
Kraj wydania
Polska
(34)
Niemcy
(2)
Język
polski
(25)
niemiecki
(2)
Odbiorca
6-8 lat
(1)
9-13 lat
(1)
Dzieci
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura niemiecka
(1)
Literatura polska
(1)
Temat
Kobieta
(6651)
Język angielski
(3434)
Rodzina
(3383)
Język niemiecki
(3176)
Relacje międzyludzkie
(3094)
Kuchnia śląska
(-)
II wojna światowa (1939-1945)
(2777)
Przyjaźń
(2617)
Płyty gramofonowe
(2615)
Tajemnica
(2257)
Film fabularny
(2183)
Muzyka rozrywkowa
(2119)
Miłość
(2118)
Żydzi
(2040)
Literatura polska
(2011)
Język niemiecki (przedmiot szkolny)
(1997)
Śledztwo i dochodzenie
(1983)
Powieść polska
(1943)
Życie codzienne
(1911)
Pisarze polscy
(1878)
Zabójstwo
(1877)
Dzieci
(1736)
Muzyka rozrywkowa polska
(1715)
Polacy za granicą
(1592)
Mężczyzna
(1561)
Kościoły i kaplice
(1492)
Wojsko
(1456)
Kultura
(1438)
Język polski
(1356)
Filozofia
(1330)
Zamki i pałace
(1283)
Politycy
(1279)
Tematy i motywy
(1270)
Historia
(1262)
Policjanci
(1257)
Powieść amerykańska - 20 w.
(1246)
Polityka
(1235)
Podróże
(1230)
Dziewczęta
(1188)
Nastolatki
(1129)
Małżeństwo
(1102)
Język angielski (przedmiot szkolny)
(1091)
Władcy
(1077)
Magia
(1064)
Powieść angielska
(1062)
Zwierzęta
(1061)
Sztuka
(1056)
Uczucia
(1052)
Literatura
(1049)
Jazz
(1026)
Dramat filmowy
(1017)
Trudne sytuacje życiowe
(1005)
Film amerykański
(995)
Literatura niemiecka
(977)
Rodzeństwo
(976)
Język angielski - podręcznik
(965)
Dziennikarze
(947)
PRL
(919)
Polityka międzynarodowa
(919)
Powieść amerykańska
(910)
Powieść angielska - 20 w.
(889)
Kościół katolicki
(877)
Poezja polska - 20 w.
(864)
Wielkanoc
(864)
Holokaust
(854)
Muzyka polska
(853)
Rock
(853)
Sekrety rodzinne
(852)
Społeczeństwo
(849)
Powieść francuska
(832)
Sztuka polska
(816)
Ludzie a zwierzęta
(787)
Osoby zaginione
(782)
Duchowieństwo katolickie
(773)
Młodzież
(770)
Arystokracja
(762)
Boże Narodzenie
(759)
Śmierć
(740)
Przestępczość zorganizowana
(720)
Wojna
(712)
Relacja romantyczna
(708)
Gramatyka
(704)
Matki i córki
(698)
Teatr polski
(696)
Pisarze
(690)
Chłopcy
(681)
Poszukiwania zaginionych
(678)
Język francuski
(677)
Literatura austriacka
(665)
I wojna światowa (1914-1918)
(662)
Nauka
(662)
Samorealizacja
(658)
Obyczaje i zwyczaje
(655)
Polacy
(642)
Miasta
(639)
Budownictwo miejskie
(637)
Film obyczajowy
(631)
Psy
(624)
Wybory życiowe
(620)
Świadomość społeczna
(614)
Uprowadzenie
(613)
Temat: czas
2001-
(6)
1901-2000
(4)
1801-1900
(3)
1701-1800
(2)
1945-1989
(2)
1989-2000
(2)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1901-1914
(1)
1914-1918
(1)
1918-1939
(1)
1939-1945
(1)
Temat: miejsce
Górny Śląsk
(4)
Opole (woj. opolskie ; okolice)
(3)
Województwo opolskie (1999- )
(3)
Śląsk
(2)
Arnstein (Niemcy, kraj związkowy Bawaria, rejencja Dolna Frankonia)
(1)
Chmielowice (woj. opolskie, pow. opolski, gm. Komprachcice)
(1)
Frankonia (Niemcy ; kraina historyczna)
(1)
Gmina Bierawa (woj. opolskie, pow. kędzierzyńsko-kozielski)
(1)
Gmina Cisek (woj. opolskie, pow. kędzierzyńsko-kozielski)
(1)
Gmina Pawłowiczki (woj. opolskie, pow. kędzierzyńsko-kozielski)
(1)
Gmina Polska Cerekiew (woj. opolskie, pow. kędzierzyńsko-kozielski)
(1)
Gmina Reńska Wieś (woj. opolskie, pow. kędzierzyńsko-kozielski)
(1)
Gmina Łubniany (woj. opolskie, pow. opolski)
(1)
Góra Świętej Anny (woj. opolskie, pow. strzelecki, gm. Leśnica ; okolice)
(1)
Karkonosze (góry)
(1)
Kolanowice (woj. opolskie, pow. opolski, gm. Łubniany)
(1)
Opole (woj. opolskie ; okręg)
(1)
Opole (woj. opolskie)
(1)
Powiat strzelecki (woj. opolskie)
(1)
Racibórz (woj. śląskie ; okręg)
(1)
Strzelce Opolskie (woj. opolskie ; okolice)
(1)
Strzelin (woj. dolnośląskie ; okolice)
(1)
Województwo śląskie (1999- )
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(19)
Książka kucharska
(11)
Publikacja bogato ilustrowana
(8)
Mapa turystyczna
(2)
Opracowanie
(2)
Pamiętniki i wspomnienia
(2)
Autograf
(1)
Informator
(1)
Pieśń i piosenka
(1)
Praca dyplomowa
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Reprint
(1)
Słownik tematyczny
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(20)
Etnologia i antropologia kulturowa
(5)
Historia
(4)
Podróże i turystyka
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Geografia i nauki o Ziemi
(1)
Językoznawstwo
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
36 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Was wäre früher ein Sonntag gewesen ohne selbstgebackenen Kuchen! Und erst recht an den großen christlichen Festen und zu den Familienfeiern durften Mutters Kuchen nicht fehlen. Welch ein Duft ging durch das Haus in der ganzen Adventszeit! Und zu den Hochzeiten im Hause musste für die ganze Nachbarschaft gebacken werden, um sie teilhaben zu lassen an der Freude über ein neues Lebensglück. Das waren noch Zeiten in allen Gegenden Europas. Auf dem Lande ist es heute noch nicht anders. Und wer seine Heimat behalten durfte, hängt mit besonderer Liebe am Brauchtum der Kinder- und Jugendzeiten. Das "Schlesische Backbuch" will den Schlesiern und denen, die sie für ihr altes deutsches Herkunftsland interessieren konnten, eine Handreichung sein, um heimatliche Düfte und festliche Genüsse zurückzuholen in ihre neue Lebensumwelt. Guten Appetit!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Austriacka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 19-24.
Streszczenia w językach: angielskim, niemieckim i francuskim.
Leksykon dziedzictwa kulinarnego Śląska to efekt wieloletniej współpracy obu autorek, reprezentujących różne dyscypliny naukowe. Stanowi rodzaj tematycznego słownika języka i kultury kulinarnej regionu, łącząc tym samym aspekt lingwistyczny i kulturoznawczy. To praca o charakterze interdyscyplinarnym, której zasadniczym celem jest zaprezentowanie bogactwa kulinariów w powiązaniu z tradycją i kulturą regionu. W leksykonie zarchiwizowano słownictwo kulinarne utrwalone w powszechnej świadomości Ślązaków, jak i to odchodzące do językowego lamusa. Trzon bazy źródłowej stanowią materiały zebrane przez autorki podczas badań terenowych prowadzonych w latach 2008-2020, którymi objęto 156 miejscowości (wiejskich, małomiasteczkowych, jak i wielkoprzemysłowych), w obrębie dwóch województw: śląskiego i opolskiego. Opracowanie liczy 974 hasła oraz 40 autorskich zdjęć, będących wzbogaceniem, a zarazem integralną częścią opracowania. Publikacja jest adresowana nie tylko do badaczy wielu dyscyplin naukowych zajmujących się problematyką dziedzictwa kulturowego, ale także do szerokiego grona odbiorców, w tym do miłośników regionu zainteresowanych tradycjami kulinarnymi.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23658 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23657 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 11756 ŚM, 87412 (2 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11755 Ś, C 64-54 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Na okładce: Kulinarna podróż na Śląsk w czasach PRL-u.
Zabierając czytelnika w sentymentalną podróż do dzieciństwa przeżytego w latach 80. w Rybniku, książka zapoznaje z charakterystycznymi daniami kuchni śląskiej i kuchni czasów PRL-u. Zawiera 95 domowych przepisów wykorzystywanych od pokoleń, w tym unikatowych receptur na kultowe ciasta i desery z prywatnego archiwum kucharki weselnej.
„Śląska kuchnia bez tajemnic, czyli niepowtarzalne połączenie tradycji, kultury, śląskiej mowy i historii wokół talerza, który jednoczy rodzinę. Fenomenalne przepisy i barwne fotografie pobudzają apetyt, smak i zapach. Moja babcia gotowała dla Gierka to Śląsk widziany oczami chłopca, który zakochał się w gotowaniu. Dziś jest mistrzem opisu śląskiego stylu”. (Agata Pilarska-Jakubczak, dziennikarka i poetka)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24319 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 24318 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
W książce znajdziesz opis bogatej tradycji śląskiego stołu. To oryginalna książka kucharska, gdzie przepisy pełne są zdjęć każdego etapu przyrządzania potrawy. Przeczytasz tutaj o śląskich serwetach, biksach, głodzie, świniobiciu, kropelniczce, świyncelniku, szpajzie, siemieniotce, kołoczu, dzikim szałocie, ciaper-kapuście, fazanie w galotach, no i oczywiście o śląskich kluskach, modryj kapuście, roladach…
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 17185 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
W książce Wery Sztabowej Krupnioki i Moczka, czyli gawędy o kuchni śląskiej (1985 r., 1990 r., s. 167-168) czytamy: Po Marcinie, kiedy w komorze znalazły się już wędzone półgęski czekające godnego spożycia, nastaje – na Opolszczyźnie i Górnym Śląsku czas świniobicia. (…) Tak dawniej jak i dziś zdarzenie to jest prawie świętem rodzinnym. (…) Roboty przy świniobiciu jest sporo (…) najpierw trzeba wyszorować, dobrze wyparzyć drewniane koryta (…) potem przygotować odpowiednie ilości soli, saletry i przypraw a więc mielonego pieprzu, majeranku, liścia laurowego, jałowca, ziela angielskiego, gałki muszkatołowe,j a nawet imbiru i goździków. Niczego nie może zabraknąć, od tych dodatków zależy smak wytworów. Zaraz po uboju trzeba zebrać do naczynia całą krew. (…) Płuca, serce i nerki wędrują do żymloków albo krupnioków.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 282869, 11622 ŚM (2 egz.)
Biblioteka Austriacka
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 28194 mg, 28195 mg (2 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 11621 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22022 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smaki ziemi strzelińskiej / [redakcja: Agnieszka Trojnacka]. - Strzelin : Starostwo Powiatowe, copyright 2011. - 284, [6] stron : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 25 cm.
Bibliografia na stronie 163.
„Niniejsza książka jest pierwszą publikacją, która sięga do tradycji, obyczajów i dziedzictwa kulinarnego naszego regionu. [...] Udało nam się zaprosić do współpracy dr. Grzegorza Sobela, pracownika naukowego Uniwersytetu Wrocławskiego, który w ujmujący sposób nakreślił rys historyczny ziemi strzelińskiej. Druga część powstała przy udziale naszych restauratorów, kół gospodyń wiejskich oraz mieszkańców, gotowych podzielić się swoim doświadczeniem, zdradzając tajniki domowej kuchni. Dzięki temu udało nam się zebrać przepisy łączące całe pokolenia, których źródła sięgają różnych zakątków, a splatają się w jednym miejscu, w naszym regionie, na naszej ziemi. Smaki ziemi strzelińskiej zawierają odniesienie do współczesnego kulinarnego krajobrazu obszaru powiatu strzelińskiego. Znaleźć tu można opisy potraw i miejsca, w których aktualnie można delektować się prezentowanymi w niniejszej publikacji smakołykami. Książka ta umożliwia również wyruszenie w ekscytującą podróż do źródeł i pozwala samemu, w zaciszu własnego domu, przygotować dania, które gościły na stołach naszych przodków". (R. Dobucka, Sekretarz Powiatu Strzelińskiego)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23713 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 290252 (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 18397 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułwej: Nur bei der Verfasserin erhältich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23796 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na stronie tytułwej: Nur bei der Verfasserin erhältich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23795 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Numeracja stron w kierunkach przeciwnych.
Finansowanie: Konsulat Republiki Federalnej Niemiec (Opole)
„Jest to książka jak najbardziej odpowiednia dla wszystkich osób, które chciałyby zdobyć solidne podstawy gotowania. Maria Wurst wprowadza nas w śląską sztukę kulinarną, zaczynając od przepisów na zupy, sosy i dodatki, następnie przechodząc płynnie do dań głównych, nie pomijając dań postnych i kończąc słodkim akcentem w postaci rozmaitych puddingów, deserów, ciast i kompotów. Autorka wybrała i zestawiła przepisy w taki sposób, by z łatwo dostępnych składników wyczarować szybko pożywne codzienne menu, choć w książce nie zabrakło pomysłów na uroczyste okazje. Opisy wykonania potraw są bardzo syntetyczne i konkretne. Niezwykle pomocne mogą okazać się również przykładowe zestawy dań, które znalazły się na końcu książki. Jesteśmy przekonani, że ta pozycja zajmie szczególne miejsce w Waszych domach, dostarczy niezapomnianych wrażeń kulinarnych oraz zainspiruje do sięgnięcia po niezawodne i sprawdzone regionalne receptury. Wspólnie z Marią Wurst zapraszamy do podróży kulinarnej po Górnym i Dolnym Śląsku". (Weronika Wiese, Od Wydawcy, fragm.)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23844 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23843 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Egzemplarz 22855 Ś z dedykacją.
Współfinansowanie: Samorząd Województwa Opolskiego
"Śląski tygiel kulinarny" województwa opolskiego to efekty przenikania się kultur: śląskiej, czeskiej, kresowej, niemieckiej. Ciekawe dania, związana z tym tradycja, a czasem przepisy trochę idące z "duchem czasu" powodują, iż w opolskiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki wielu staraniom podejmowanym przez Samorząd Województwa Opolskiego, udało się dotrzeć do lokalnych producentów, którzy stosując tradycyjne metody produkcji, wprowadzili na rynek regionalną i tradycyjną żywność wysokiej jakości. To właśnie dzięki nim mieszkańcy województwa i turyści mogą posmakować "naszego regionu". [...] Żywność lokalna jest tym, co nas wyróżnia spośród innych, ale też jednoczy w regionie". (A. Buła, fragment wstępu)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 368821, 22856 ŚM (2 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22855 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ksiązka wydana ze środków programu "Działaj lokalnie" dla Towarzystwa Przyjaciół Chmielowic.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 21790 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
Od pieroga do pranżonki : wielokulturowa kuchnia pogranicza polsko-czeskiego. - Popielów : Urząd Gminy, 2022. - 60 stron : fotografie, ilustracje ; 21x21 cm.
Współfinansowanie: Europejski Fundusz Regionalny
Tekst równolegle w językach polskim, czeskim, słowackim, angielskim, niemieckim.
„Niezależnie od tego skąd pochodzisz i gdzie mieszkasz ta książka daje Ci możliwość zakosztowania smaków dziedzictwa kulinarnego województwa opolskiego oraz czeskich powiatów Bruntal i Jesionik. Niniejsza publikacja powstała w ramach projektu „Kuchnia ponad granicami", którego celem jest promowanie lokalnego dziedzictwa kulinarnego oraz wzmocnienie integracji społeczności lokalnych terenu pogranicza. Dziękujemy wszystkim, którzy podzielili się z nami tradycyjnymi przepisami i ugotowali potrawy na potrzeby tej książki. Życzymy dużo przyjemności w przygotowywaniu potraw i niezapomnianych doznań smakowych".
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 24551 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 24550 Ś (1 egz.)
Mapa
W koszyku
Szlak kulinarny Śląskie Smaki : czyli gdzie zjeść i co zobaczyć / Śląska Organizacja Turystyczna. - Wydanie 3 - Katowice : Śląska Organizacja Turystyczna, 2016. - 1 mapa : wielobarwna ; 41x32 cm, arkusz 60x42 cm, złożona 21x10 cm.
(Śląskie. Pozytywna energia.)
Tytuł panelowy.
Recto, verso: wykaz adresowy miejsc, w tym restauracji z listą dań regionalnych, oznaczonych na mapie numerami, kolorowe fotografie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22156 Ś (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej